Savills verkoopt 7 kantoren aan Signal

Savills Fund Management heeft zeven kantoorpanden in Nederland verkocht aan Signal Signal Real Estate Opportunities.

Het betreft de zogenaamde Lynus Office Portfolio. Het totale verhuurbare oppervlakte van de 7 kantoorgebouwen in de Ranstad is circa 60.000 m². De panden in Rotterdam, Schiphol-Rijk, Amstelveen en Diemen zijn verhuurd aan verschillende (internationale) bedrijven. De panden zijn door Savills gewaardeerd op € 136 mln.

Signal Real Estate Opportunities is onderdeel van Signal Capital Partners, een in Londen gevestigde private asset manager die zich richt op Europees vastgoed en vastgoedfinancieringen.

579 mln
Tegelijk heeft Savills ook vastgoed in Parijs, Wenen, Frankfurt (foto) en de Duitse stad Unterschleißheim verkocht aan verschillende beleggers. De transacties, inclusief die in Nederland, brachten in totaal € 579 mln op voor de investment manager. Savills Fund Management is een dochteronderneming van Savills Investment Management. 

Open-ended
De panden maakten deel uit van open-end vastgoedfondsen die ontmanteld worden. 13 activa maakten deel uit van de portefeuille van het fonds SEB ImmoInvest. Een kantoor in Nederland was gezamenlijk in handen van de fondsen SEB ImmoInvest en SEB Global Property Fund.  

Carolina von Groddeck, Managing Director Savills Fund Management: 'Met de verkoop van deze 14 activa in vier landen we erin geslaagd de spreiding van de vastgoedportefeuille te verminderen. Het fondsmanagement blijft werken aan de verkoop van andere assets.'

CBRE en BNP traden bij deze transacties op namens Savills Fund Management. Allen & Overy LLP, Eversheds Sutherland en Elvinger Hoss Prussen hebben Signal bijgestaan.

Signal is geadviseerd door Annexum International. Annexum International zal ook het asset management van de portefeuille verzorgen.

Olle van Alphen, partner van Annexum International: “De kantorenmarkt in het Randstad gebied trekt duidelijk aan. Wij zien bij investeerders een toenemende vraag naar grote objecten met internationale huurders. Deze portefeuille past goed in dit beeld.”

Laatste nieuws

Evenementen