VolkerWessels boekt 21% meer winst

Het nettoresultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van VolkerWessels bedroeg in 2016 € 103 miljoen (+ 21%). De omzet bij Bouw & Vastgoed Ontwikkeling Nederland kwam 11% hoger uit.

De bedrijfsopbrengsten van het segment Bouw & Vastgoed Ontwikkeling Nederland zijn gestegen met met 11% naar € 1,9 mrd in 2016. Dit was vooral te danken aan hogere volumes van projecten als gevolg van verbeterde marktomstandigheden.

De Ebitda voor dit segment steeg met 49% naar € 79 mln. Een deel van die groei is te danken aan de acquisitie van de (resterende) belangen in Biesterbos, G&S Vastgoed en PGB Holding. De Ebitda marge steeg naar 4,1% in 2016 (2015: 3,0%).

Duurzaam
In 2016 introduceerde VolkerWessels ZuiverWonen: gezonde en voor 87% circulaire woningen die zijn gebaseerd op biobased materialen, een overschot aan energie en gezond leven. Ook in de houtbouw gebruikt VolkerWessels een nieuw circulair en modulair bouwsysteem. Het industriële en energie neutrale concept MorgenWonen kent inmiddels twee productielijnen.

In Amsterdam werkte VolkerWessels aan het Amstelkwartier 4G appartementengebouw, de afbouw van de Noord/Zuidlijn, het universiteitsgebouw VU en Hotel2Stay (opgeleverd in 2016).

Dierentuin Emmen
Ook is VolkerWessels actief in stedelijke herontwikkelingen, zoals Strijp-S, het culturele en creatieve centrum in Eindhoven. In 2016 werd Wildlands Adventure Zoo in Emmen heropend.

Ook is VolkerWessels bezig met de ondergrondse parkeergarage op het Jaarbeursplein en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, het Pakhuis Meesteren gebouw in Rotterdam, de historische scheepshaven Stadsblokkenwerf in Arnhem, het Protonen Therapie Centrum van het UMC in Groningen, de Pier en Vuurtorenweg in Scheveningen en de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

foto: Wildlands Adventure Zoo

Laatste nieuws

Evenementen