70 Breeam-NL-experts bij C&W

70 medewerkers van Cushman & Wakefield hebben het opleidingstraject Breeam-NL In-Use afgerond en zijn nu Breeam-NL Expert.

Breeam-NL In-Use is de standaard om duurzaamheidprestaties van bestaand vastgoed te meten. In totaal worden dit jaar 85 professionals opgeleid, zo’n 20–25% van de vastgoedadviseurs bij C&W. In de laatste groep deelnemers wordt een aantal ook opgeleid tot Breeam-NL Nieuwbouw Expert. Het grootste deel van de Breeam-NL Experts is werkzaam binnen het taxatieteam.

De Breeam-NL-certificering maakt deel uit van een pilot duurzaam waarderen. Cushman & Wakefield werkt in deze pilot een methode uit om wet- en regelgeving te vertalen naar financiële impact. Dit gebeurt onder andere door Breeam-NL In-Use kwalificaties te implementeren in vastgoedwaarderingen om zo de impact van duurzaamheid op de marktwaarde van vastgoed transparant te maken. Hierdoor kunnen duurzaamheidaspecten in taxaties expliciet worden gemeten en onderling gewogen. Ook wordt in de pilot data verzameld over onder meer kosten gerelateerd aan verbetering van energielabels, transacties gerelateerd aan duurzaamheidaspecten en leegstand gerelateerd aan duurzaamheid. Cushman & Wakefield analyseert duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles aan de hand van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb)-resultaten voor eigenaren en beleggers. Dit leidt tot concrete verbeterstrategieën waarin ook gezondheid en welzijn van de gebruikers een belangrijke rol spelen.