Parkeergarage Museumkwartier geopend

De nieuwe parkeergarage Museumkwartier in Den Haag is vrijdag officieel geopend. 

In opdracht van Interparking Nederland hebben Sens Real Estate en Dura Vermeer de ondergrondse parkeergarage met 320 plaatsen gerealiseerd.

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad): "We willen het voor de bewoners en de bezoekers van Den Haag zo aantrekkelijk mogelijk maken om naar de binnenstad te komen. Bereikbaarheid en een aantrekkelijke buitenruimte zijn daarvoor randvoorwaarden. Daarom wordt de buitenruimte rondom de garage Museumkwartier opnieuw ingericht. Er komt extra groen, waardoor ook de historische gebouwen en topmusea in een mooie omgeving optimaal tot hun recht komen.”

Met de opening van de garage wordt aan een grote jarenlang gekoesterde wens van ondernemers, eigenaren, bewoners en culturele instellingen in de omgeving voldaan. De parkeervraag van het omgevingsgebied wordt beantwoord met 320 parkeerplaatsen verdeeld over drie ondergrondse lagen. Sens real estate en Dura Vermeer hebben de afgelopen jaren in een ontwikkelcombinatie het plan ontwikkeld dat werd gesteund door 25 belanghebbende instanties vanuit cultuur, eigenaren, bewoners en ondernemers in de Haagse Binnenstad. 

Parkeervoorziening die voldoet aan internationale allure Rond de Hofvijver, het Binnenhof en het Lange Voorhout zijn veel musea en culturele instellingen gehuisvest. De gemeente zal dit onderdeel gaan identificeren als een Museumkwartier met als doel het creëren van internationale aantrekkingskracht en allure. Om aan de internationale allure te voldoen is de parkeergarage voorzien van diverse luxe faciliteiten. De parkeerders kunnen vanuit de oetgangerspaviljoenen het Lange Voorhout, de Denneweg of het Binnenhof oplopen. De paviljoenen zijn zo ontworpen dat ze in de historische omgeving opgaan en zijn volledig in glas gehuld.

In- en uitrijden wordt vergemakkelijkt door contactloos betalen bij de uitritten. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hun auto opladen bij een van de acht elektrische oplaadpunten. Daarnaast is de parkeergarage ingericht met zeven mindervalide plaatsen en zijn er toiletten aanwezig.
De parkeergarage is uitgerust met de modernste technieken. Zo is er een parkeergeleidingssysteem – waarmee de bezoeker via de kortste route naar een vrije plek wordt geleid, vloercoating, ledverlichting en kentekenherkenning.