Pieter van der Horst wordt managing director Airportcity Teheran

Pieter van der Horst gaat per 1 juni aanstaande beginnen als managing director bij de Airportcity van Imam Khomeini International Airport in Teheran (Iran).

De afgelopen 10 jaar heeft Van der Horst als real estate en airportcity developer gewerkt bij Amsterdam Airport Schiphol. Bij Schiphol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Airportcity. Dit hield onder andere in de gebiedsontwikkeling van Schiphol Centrum (Schiphol CBD) en de commerciële gebouwontwikkelingen in dit gebied.

Enkele bijbehorende projecten waren de gebiedsontwikkeling van Schiphol Oost Aerospace Exchange (het gebied waar vliegtuigonderhoud plaatsvindt), de ontwikkeling van de hoge snelheid busterminal, waarbij een hangar van de RAF uit de 2e Wereldoorlog als overkapping is gebruikt, de ontwikkeling van de nieuwe GA Terminal inclusief commerciële kantoorruimte en de ontwikkeling van enkele hotels en kantoren op de luchthaven.

In aanvulling op bovenstaande functie heeft Van der Horst zijn eigen bedrijf gestart, AIREA Airportcity Development, dat zich focust op advies en ontwikkeling van Airportcities.