RED, Being en Martens realiseren woontoren in Rotterdam

RED Company, Being Development en Martens Aannemingsbedrijf hebben de Baan Tower ontwikkeld, een slanke woontoren aan de Baan in Rotterdam.

De toren is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company, wordt 150 meter, en wordt de slankste woontoren van Europa.

De Baan Tower komt aan aan de Baan, nabij de Witte de Withstraat, en bestaat uit ongeveer 145 huur- en koopappartementen, variërend van lofts voor starters, woningen voor gezinnen en luxeappartementen. De woonverdiepingen hebben royale ramen met een groots uitzicht over Rotterdam. De middelgrote en grote woningen hebben een ruime, beschutte buitenruimte met zicht op de stad. De toren wordt bekroond door een aantal penthouse verdiepingen.

In de 5 meter hoge plint van de Baan Tower komt naast de entree van de woningen ook een bistro. Door het open karakter van de plint past deze goed bij de pandsgewijze structuur van de wederopbouwarchitectuur in het gebied.

De gevel is van donkergrijs natuursteen met geanodiseerde aluminium kozijnen en travertijn natuurstenen details in de plint. De verwachte start bouw is in 2017.

Fotografie: Peter Schmidt