WTC Amsterdam wisselt van vastgoedadviseurs

Eigenaar CBRE Global Investors van WTC Amsterdam heeft een verandering doorgevoerd in het team van vastgoedadviseurs.

Hij heeft besloten Van Gool Elburg als nieuwe verhurend makelaar aan te stellen. De samenwerking met JLL en DTZ komt na 15 jaar tot een einde. Zusterbedrijf CBRE blijft naast Van Gool Elburg op het account WTC zitten.

Ron van den Berge van Van Gool Elburg zegt uitermate blij te zijn dat het kantoor nu bij dit account betrokken is. In een reactie zegt Mees Besselaar, verantwoordelijk voor kantorenverhuur regio Amsterdam bij Cushman & Wakefield: ‘Na een lange periode intensief voor WTC Amsterdam te hebben gewerkt is door CBRE Global Investors gekozen voor een wisseling van het makelaarsteam. Hoewel we dat jammer vinden zijn we natuurlijk enorm trots dat we zo´n lange tijd succesvol voor ze hebben kunnen werken én dat CBRE Global Investors aan heeft gegeven nog altijd zeer tevreden te zijn over onze betrokkenheid. De precieze afwegingen die zijn gemaakt ken ik niet maar wij wensen alle partijen in elk geval veel succes de komende jaren.’

WTC Amsterdam is een van de flagship assets van het CBRE Dutch Office Fund (CBRE DOF). Het gebouw heeft een omvang van circa 125.000 m2 vvo aan kantoren en voorzieningen. 

Pikant is dat de verandering van verhurend makelaar komt op het moment dat CBRE GI heeft aangekondigd het pand uit te breiden met een nieuwe toren op de hoek Beethovenstraat/Strawinskylaan. Hierin komen nog eens 32.000 m2 bvo kantoren en voorzieningen.

Daarnaast is het WTC momenteel bezig met de renovatie van de vloeren die advocatenkantoor NauthaDutilh heeft achtergelaten in de I- en H-delen van het pand. Dit betreft ongeveer 14.000 m2. Ook krijgt het WTC te maken met de impact van de aanleg van het Zuidasdok en wordt het voor alle verhuurders in de Zuidas een grote klus om huurders ervan te overtuigen in het gebied te blijven ondanks de gevreesde bouwoverlast en bereikbaarheidsproblemen.