Start bouw Havenhof in binnenstad Eindhoven

De bouw van het woningproject Havenhof in de binnenstad van Eindhoven is woensdag officieel gestart.

Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert 56 studentenwoningen en 38 stadswoningen op een voormalige bedrijfslocatie tussen de Vestdijk, Tongelresestraat, Havenstraat en Kleine Bleekstraat in Eindhoven. 

De nieuwe studentenwoningen komen aan de kant van de Vestdijk. Het gaat om 41 zelfstandige studentenwoningen met eigen keuken en badkamer (huurprijs circa € 350 excl. servicekosten, bereikbaar voor huurtoeslag voor studenten onder de 23 jaar). Verder komen er drie groepswoningen die steeds uit vijf studentenkamers bestaan (huurprijs circa € 200,00 excl. servicekosten)

De 38 stadswoningen zijn er in twee typen. Op de eerste woonlaag een gelijkvloerse woning en daarboven een woning die uit twee woonlagen bestaat. De stadswoningen liggen aan een gezamenlijk hofje, wat samen met toekomstige bewoners zal worden ingericht. De ingang komt aan de Havenstraat. Elke woning beschikt over een parkeerplaats en berging in de garage onder de woningen. De huurprijs voor een stadswoning is circa € 700 excl. parkeerplaats en servicekosten

Op diverse manieren wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Het project krijgt onder andere zonnepanelen. De verwarming en warmwatervoorziening van de studentenwoningen is elektrisch. De stadswoningen krijgen een dakbedekking van sedum. Zo’n groen dak isoleert beter en het is koeler in de zomer. De sedumdakbedekking zorgt ervoor dat regenwater trager wordt afgevoerd naar de riolering. Dat voorkomt overbelasting van het riool en overstromingen. Er is ook extra aandacht voor biodiversiteit. Op dit moment wordt onderzocht welke stadsdieren -denk aan vogels, vlinders, bijen- een plekje zouden kunnen krijgen in het plan.

De woningen zijn in opdracht van Woonbedrijf ontwikkeld en worden gebouwd door Laudy Bouw & Ontwikkeling. Het ontwerp is gemaakt door Van den Pauwert Architecten. De studentenwoningen en stadswoningen worden begin 2018 opgeleverd.