Heerlen koopt stadskantoor aan om nieuwbouw mogelijk te maken

Het college van B&W van de gemeente Heerlen heeft onlangs besloten het pand aan de Geleenstraat 21–25 aan te kopen.

Het gaat om het pand van het huidige stadskantoor en het voormalige winkelpand waar Its en C&A in gezeten hebben. Er is overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar. De bedoeling is om op dezelfde plek een nieuw stadskantoor te bouwen.

Het besluit van B&W om het pand aan te kopen wordt deze maand aan de gemeenteraad voorgelegd voor een zienswijze. De kooptransactie is begin januari 2017 gepland. Het besluit maakt een eind aan een lange periode van onduidelijkheid over de vraag òf en waar een nieuw stadskantoor gerealiseerd zou worden. De nieuwe werkplek voor de ambtelijke organisatie wordt teruggebouwd op de huidige plek. Het plan voor het nieuwe kantoor wordt in 2017 uitgewerkt. Bedoeling is dat het gebouw in 2018 en 2019 gerealiseerd wordt. De huisvesting van onze ambtenaren is een thema waar wij al jaren mee bezig zijn. De aankoop van dit pand staat dan ook los van de ontwikkelingen Landgraaf-Heerlen.

Met dit besluit is er duidelijkheid voor de ambtelijke medewerkers en ondernemers van het centrum. Het stadskantoor blijft in het centrum. Tegelijkertijd wordt door deze keuze 1800 m2 leegstaande winkelruimte (van het voormalige Its) uit de markt genomen.