Vijf winkels verhuurd in Hart van ’s-Gravenzande

Vijf lokale ondernemers hebben winkelruimte gehuurd in nieuwbouwproject Hart van ’s-Gravenzande.

De Slijters Traan, meesterbakker Roodenrijs, kaasmeester Richard, GSMShop en Primera Brekelmans hebben getekend voor een ruimte in het nieuwe centrum, dat op dit moment volop in aanbouw is. Deze retailers waren al in ’s-Gravenzande gevestigd en huren in het nieuwbouwproject ruimtes van 60–150 m². Kaasmeester Richard had een winkel in Utrecht, maar heeft die verkocht om een zaak in zijn eigen woonplaats te beginnen. Hij betrekt  een ruimte van 60 m².

Eerder tekenden al Lidl, Jumbo en Big Bazar voor Hart van ’s-Gravenzande. Naar verwachting worden de winkelruimtes in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

Het centrumgebied, gelegen aan de Langestraat, Pompe van Meerdervoortstraat en het Marktplein, ondergaat een complete metamorfose. Met de nieuwbouw wordt een nieuwe winkelstraat aangelegd; hierdoor ontstaat een winkelrondje in het gebied met centraal gelegen de ruime parkeergarage in de nieuwbouw. Totaal beslaat het project 9000 m² nieuwe en gerenoveerde winkelruimten aan de Langestraat en de Markt. Hiernaast omvat het project circa 100 nieuwe en te renoveren appartementen en circa 300 parkeerplaatsen voor het winkelend publiek en bewoners.

Ontwikkelingscombinatie Hart van ’s-Gravenzande, een volle dochter van gebiedsontwikkelaar BPD, voert het nieuwbouwproject uit. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de gemeente Westland en winkeliersvereniging Koopstad aan Zee.