Lagere financieringlasten helpen resultaat Groothandelsgebouwen NV

De financiële resultaten van Groothandelsgebouwen NV zijn in het eerste halfjaar stevig geholpen door lagere financieringslasten. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers die de onderneming heeft gepubliceerd.

De resultaten van Groothandelsgebouwen NV zijn het eerste halfjaar met 5% gedaald tot € 6,31 mln (eerste halfjaar 2015: € 6,65 mln). De daling is het gevolg van een gemiddelde lagere beztting van het gebouw in de eerste zes maanden. Het resultaat na belastingen is meer dan gehalveerd en uitgekomen op € 2,16 mln tegen € 5,08 mln in de eerste helft 2015. Het direct exploitatieresultaat is echter 7,2% hoger uitgevallen op € 2,16 mln, als gevolg van lagere financieringslasten. Een nieuwe taxatieronde door CBRE Valuation Advisory resulteerde in een 1,8% hogere taxatiewaarde.

De onderneming handhaaft de verwachting dat de bezettingsgraad van het gebouw aan het einde van het jaar duidelijk zal zijn gestegen in vergelijking met eind 2015. Maar dit zal slechts beperkte van invloed zijn op de huuropbrengsten die naar verwachting in 2016 slechts gering zullen stijgen, aldus de onderneming.