Gemeente Groningen keert terug naar Tromphuis

De Gemeente Groningen sluit een nieuw huurcontract af voor kantoorruimte in het Tromphuis aan de Trompsingel in het centrum van Groningen.

Het betreft een meerjarig contract voor 700 m² kantoorruimte. Daarmee huurt de gemeente de gehele derde verdieping en een gedeelte van de tweede verdieping van het gebouw.

De gemeente had reeds tien jaar 900 m² in het Tromphuis gehuurd, maar besloot in 2013 de huur niet te verlengen. Op het moment huurt de gemeente in het gebouw naast het Tromphuis. Een uitbreiding in het naastgelegen Tromphuis lag daarom voor de hand. De reeds goede ervaringen met het Tromphuis en de centrale ligging trokken de gemeente over de streep om terug te komen.

De gemeente heeft reeds een gedeelte van de kantoorruimte beschikbaar gesteld aan Stichting Noorderslag. De stichting organiseert elk jaar één van de grootste muziekevenement in Groningen, Eurosonic Noorderslag. De gemeente zal vanaf 1 maart ook de rest van het gehuurde betrekken.

Daarmee is het gehele gebouw van eigenaar Hanzevast real estate verhuurd. Andere huurders in het gebouw zijn onder andere het Noord Nederlands Orkest, Arbo Content en VSP Risk.