Stena Realty transformeert Haags kantoor naar appartementen

Stena Realty heeft 2200 m² kantoor aan de Eisenhowerlaan in Den Haag naar 19 appartementen getransformeerd. De appartementen zijn inmiddels opgeleverd.

Het appartementencomplex staat  vlakbij de Johan de Wittlaan, President Kennedylaan, het Statenkwartier en de internationale zone van de gemeente Den Haag. Het transformatieproject van Stena Realty bestaat uit 19 appartementen (70–110 m²) met een hoog afwerkingsniveau.

Het project valt onder de categorie duurzaam bouwen volgens de regeling groenprojecten 2016 en het project heeft een groenverklaring gekregen van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Er wordt een energie-index (EI) tussen de 0,91 en de 1,1 bereikt. Dit levert energielabel A op.

Begin maart 2017 zijn de eerste appartementen opgeleverd aan de bewoners. Er zijn nog slechts enkele appartementen beschikbaar voor verhuur.

Stena Realty wordt voor de verhuur van de appartementen bijgestaan door Nelisse Makelaarsgroep.

Stena Realty is een bedrijf uit de Stena Groep. Stena is een privaat Zweeds bedrijf en actief in veerdiensten, scheepvaart, boorplatforms, vastgoed, bedrijfsinvesteringen en recycling. De Stena Groep genereert met circa 20.000 medewerkers een omzet van circa € 6 mrd.

Stena Realty is sinds 1987 actief op de internationale commerciële vastgoedmarkt. Op dit moment bestaat de portefeuille uit 54 gebouwen in Nederland, Frankrijk, Engeland, Luxemburg, Duitsland, Hongarije en de Verenigde Staten.