SDK Vastgoed ontwikkelt 230 appartementen op Marconiplein Eindhoven

SDK Vastgoed (VolkerWessels) gaat op het Marconiplein in Eindhoven een woningcomplex met 230 appartementen en commerciële ruimte realiseren.

Het Marconiplein in Eindhoven eindigde in 2012 nog net niet in top-3 van lelijkste plekken in Nederland. Tijdens een publieksverkiezing van het VPRO-programma De Slag om Nederland bereikte de locatie een oneervolle vierde plaats. De tijd is nu rijp om het Marconiplein in een ander lijstje te laten opnemen, namelijk dat van spannende, vernieuwende en beeldbepalende plekken.

Tijdens de Dutch Design Week van 2015 schreef ontwikkelaar SDK Vastgoed een ontwerpwedstrijd uit met de bedoeling het plein te transformeren van lelijk eendje tot mooie zwaan. De inwoners van Eindhoven hebben gestemd, het kleurrijke ontwerp van vermaard designer Maarten Baas kwam als winnaar uit de bus. Als architect is Van Aken Architecten uit Eindhoven betrokken. Deze bijzondere aanpak kon op positieve bijval rekenen vanuit gemeente en inwoners.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven is akkoord met de plannen van SDK Vastgoed op basis van Baas’ ontwerp voor de locatie. De plannen voorzien in ongeveer 230 appartementen, kleinschalige commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeerkelder.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan. Voor omwonenden en belanghebbenden heeft SDK Vastgoed een informatieavond georganiseerd. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting eind dit jaar.