CBRE Global Investors koopt logistiek centrum in Roosendaal

CBRE Global Investors heeft een nog te ontwikkelen distributiecentrum met een omvang van 32.000 m² gekocht in Roosendaal.

De verkoper is Damsteen Vastgoed, onderdeel van de Van Dam Groep.
De ontwikkeling wordt gerealiseerd op industrieterrein Borchwerf II in Roosendaal. CBRE Global Investors kocht daar onlangs de laatste omvangrijke kavel eigen grond, circa 5,7 hectare. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2020.

Het distributiecentrum omvat een logistiek warehouse van 28.084 m², 1085 m² kantoorruimte en een mezzanine van 2480 m². Op het buitenterrein worden 307 parkeerplaatsen aangelegd. Het logistieke centrum wordt ontwikkeld naar moderne eisen en technische specificaties waaronder 12,2 meter vrije hoogte, vlakke vloeren, een rendement-intelligent LED-verlichtingssysteem en zonnepanelen op het dak. Een en ander conform de Breaam ‘Very Good’-standaarden.

De verhuur is in handen van makelaarsteam De Lobel & Partners en Savills. Deelverhuur behoort tot de mogelijkheden. Het bouwmanagement wordt verzorgd door Progam Bouwmanagement en de bouw door Bouwbedrijf Vrolijk. Savills adviseerde koper CBRE Global Investors bij de totstandkoming van deze transactie met Houthoff als juridisch adviseur. Verkoper Damsteen Vastgoed is geadviseerd door De Lobel & Partners.