Marcel Kokkeel en Jurn Hoeksema vertrekken bij Citycon

Marcel Kokkeel en Jurn Hoeksema vertrekken bij de Finse retailbelegger Citycon. Kokkeel (foto) is sinds 2011 ceo van het bedrijf en Hoeksema trad in 2014 aan als coo. Ze hebben beiden een verleden bij Multi Corporation.

Kokkeel wordt opgevolgd door de Amerikaan Scott Ball per 1 januari 2019. Dat is ook de datum dat Hoeksema afscheid neemt. Kokkeel zal tot 1 mei 2019 aanblijven als adviseur van Citycon. Het beursgenoteerde bedrijf zegt in een persbericht dat zijn vertrek is gebaseerd op een 'mutual agreement'.

Kokkeel trad in 2011 aan bij Citycon, dat toen nog vooral winkelvastgoed had in Finland. In de afgelopen jaren bouwde hij de beleggingsportefeuille uit van € 2,5 mrd naar € 5 mrd en verlegde de scope naar heel Scandinavië.
Hij begon zijn carrière bij Ahold, waar hij van 1985 tot 2004 verantwoordelijk was voor het vastgoed en de functie had van ceo Ahold Real Estate Europe. Daarna stapte hij over naar Bouwfonds Property Finance om vervolgens toe te treden tot de directie van Multi.

 De nieuwe coo wordt Henrica Ginström, die al bijna 8 jaar bij het bedrijf werkt, op het laatst als commercial director in Noorwegen.