IT-bedrijf Xillio koopt kantongerecht Hilversum

Het Hilversumse IT-bedrijf Xillio heeft van het Rijksvastgoedbedrijf het markante gebouw van het voormalig kantongerecht aan de 's-Gravelandseweg in Hilversum gekocht. Volgens dagblad De Gooi- en Eemlander is de aankoopprijs € 850.000.

Het Rijksvastgoedbedrijf meldt dat er zich tien gegadigden voor het pand hebben gemeld, waarvan Xillio het beste bod had. De transactie was vrijdag nog niet in het kadaster vastgelegd.

het Hilversumse kantongerecht moest in 2013 sluiten in het kader van de reorganisatie van het aantal gerechtsgebouwen. Het pand, dat qua vorm doet denken aan een opengeslagen boek, is een ontwerp van architect Jo Vegter. Momenteel zijn onder andere een webwinkel in wellness-producten en een coach in het gebouw gehuisvest.

Een woordvoerder van Xillio zegt tegen de krant dat het bedrijf hard verwacht te groeien en daarom andere huisvesting zocht. Het bedrijf telt ongeveer 40 medewerkers en is momenteel gevestigd in de Julianalaan in Hilversum. Het beschikt ook over een vestiging in Chicago.