NIBC Markets verhuist naar Zuidas

NIBC Markets verhuist van de Amsterdamse binnenstad naar kantoorgebouw UN Studio op de Zuidas.

NIBC nam een halfjaar geleden SNS Securities over. Het team, dat werd omgedoopt tot NIBC Markets, telt 100 medewerkers. Het bedrijfsonderdeel wordt volgens het FD gereorganiseerd, waarbij de vermogensbeheertak in de verkoop gaat. Bij dit onderdeel werken ongeveer 30 mensen. Een woordvoerder van NIBC bevestigt de verhuisplannen, maar kan nog geen details geven over de transactie. De partijen zijn nog in onderhandeling. 

NIBC Markets betrekt een deel van de voormalige kantoorruimte van Royal Bank of Scotland in kantoorgebouw UN Studio, eigendom van Union Investments. RBS huurde 10.000 m² in dit 25.000 m² grote gebouw aan de Parnassusweg, de 12ste tot en met 20ste verdieping. In 2015 werd bekend dat de Britse bank zich grotendeels uit Nederland terugtrekt, waarbij 600 van de 650 banen verloren gaan. Twee verdiepingen waren toen direct opzegbaar, voor de overige kantoorruimte moest een oplossing worden gevonden.

Onlangs zijn de 19de en 20ste verdieping (2150 m²) in UN Studio verhuurd aan vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, die hier de Amsterdamse kantoren na de fusie met DTZ Zadelhoff samenvoegt. C&W neemt het nieuwe hoofdkantoor in april in gebruik. Momenteel is ongeveer 6000 m² in het door Ben van Berkel ontworpen kantoorpand voor verhuur beschikbaar.

Het huidige kantoor van NIBC Markets aan de Nieuwezijds Voorburgwal 162 werd in 2014 door SNS Reaal voor € 5 mln verkocht aan de Stichting tot Behoud van Monumenten Laurentius en Petronella. Jos van de Mortel, eigenaar van Metroprop, is bestuurder van deze in monumenten gespecialiseerde stichting, die op hetzelfde adres gevestigd is als Metroprop.
Het 4000 m² grote pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 162 dateert van 1888 en is een rijksmonument.

Savills adviseerde eigenaar Union Investment bij de verhuur.

Laatste nieuws

Evenementen