Ballast Nedam voert herontwikkeling 'Leidsenhage' uit

Unibail-Rodamco heeft na een intensieve aanbestedingsprocedure een aantal partijen geselecteerd voor de realisatie van winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidsenhage. 

Aannemer voor de casco bouw van het overdekte winkelcentrum is Ballast Nedam.

Mall of the Netherlands wordt gerealiseerd in de vorm van nevenaanneming, vanwege de gewenste flexibiliteit gedurende het uitvoeringsproces en de mogelijkheid om de laatste stand van de techniek in de uitvoering te integreren. 'Op deze manier kunnen we inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen binnen de retail, horeca en leisure. Unibail-Rodamco heeft bewust gekozen voor Ballast Nedam die samen met de nevenaannemers de ingrijpende operatie zullen uitvoeren, zodat deze zo min mogelijk overlast voor de omgeving zal opleveren en de huidige winkels zo veel mogelijk operationeel kunnen blijven', aldus Teun Koek, Projectleider namens Unibail-Rodamco. 

Het projectmanagement, dat verantwoordelijk is voor de uitvoeringscoördinatie, is in handen van DVP (Diepenhorst de Vos en Partners). Ditzelfde team was verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van De Rotterdam, een prestigieus project op de Wilhelminapier in Rotterdam.
Het projectteam van Unibail-Rodamco krijgt versterking van ingenieursbureau Connect-em en Cityscapes.

Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2019 verdergaan als ‘Mall of the Netherlands’ en wordt met een oppervlakte van 117.000 m2 het grootste winkelcentrum van Nederland. Centraal staan circa 280 winkels, een bijzondere architectuur zowel binnen als buiten, onderscheidende horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, flag ship stores met internationale retailers, een ongekend hoog serviceniveau (vier sterren) en de versmarkt genaamd Fresh! met uitsluitend versproducten. Unibail-Rodamco investeert bijna € 500 mln in de realisatie van de plannen.