Erven Riedstra verkopen vastgoedportefeuille aan Max Abram voor € 30 mln

De erven van vastgoedmagnaat Jan Riedstra hebben een vastgoedportefeuille voor circa € 30 mln verkocht aan vastgoedbelegger Max Abram.

De portefeuille bestaat uit achttien solitaire (woon-/)winkelobjecten, een binnenstedelijk winkelcentrum, drie kantoor-/bedrijfsgebouwen, drie vakantiewoningen en twee hotels. Daarnaast werd een perceel monumentale bosgrond en het pachtrecht op een havenplaats in Les Issambre (Frankrijk) verkocht.

De in 2009 overleden Friese vastgoedmagnaat Jan Riedstra bouwde met Rimag Beheer een vastgoedimperium op dat strekte van Leeuwarden tot Frankrijk. Het grootste deel van de portefeuille ligt in de noordelijke provincies van Nederland.

De meeste (woon-/)winkelobjecten zijn monumentaal en hebben een uitstekende ligging in de binnenstad van Leeuwarden. Alle solitaire (woon-/)winkelobjecten zijn verhuurd. Huurders zijn onder andere Steps, Sissy Boy, Hunkemöller, Zeeman, Bakker Bart, Prénatal, Sasha en TUI. Naast winkelruimten werden ook zestien woningen verkocht.

Winkelcentrum ’t Rond ligt in het centrum van Winschoten en is nagenoeg volledig verhuurd. Het heeft een totale oppervlakte van circa 8000 m² winkelruimte en is de laatste jaren herontwikkeld.

De rest van de portefeuille bestaat uit twee kantoorgebouwen in Leeuwarden (waaronder een monumentaal gebouw), een kantoor-/bedrijfsruimtegebouw in Ede en drie vakantiewoningen die worden geëxploiteerd door professionele beheerorganisaties van vakantieparken. Daarnaast zijn twee hotels in Friesland verkocht: hotel Princenhof in Eernewoude en het Hampshire Hotel in het centrum van Leeuwarden. Beide hotels zijn langjarig verhuurd.

De koper, Max Abram, is een private vastgoedbelegger die de vastgoedportefeuille voor de aan hem gelieerde onderneming Laviem bv heeft gekocht. Abram is onder andere bekend van de internationale winkelketen MS Mode.

Max Abram werd bij deze transactie geadviseerd door Overduin & Casander Bedrijfsmakelaars. Rimag Beheer werd juridisch bijgestaan door DLA Piper en geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

 

Laatste nieuws

Evenementen