Bouw DAM3 met penthouse van € 25 mln gestart

De bouw van van het project DAM3 in Amsterdam is gestart. Het kantoorgebouw aan de Dam wordt door Verwelius getranformeerd naar luxe appartementen.

Op 4 januari is Bouwmaatschappij Verwelius midden in de nacht gestart met de bouw. 

De huidige planopzet is gebaseerd op één penthouse 1070 m² (exclusief terras van 185 m²) en ongeveer 10 appartementen variërend in grootte van 127 m² tot 232 m², samen te voegen tot 262 m² of 449 m². De prijzen variëren van € 1,1 mln tot € 24,5 mln. 
De appartementen worden gerealiseerd vanaf de tweede verdieping van het gebouw, met het penthouse op de zevende, achtste en negende – de hoogste verdiepingen.

Het 5500 m² pand op de DAM3 werd in 1989 gebouwd als hoofdkantoor van Verwelius, de bouwonderneming van Bert Verwelius. Tegenwoordig is Bouwmaatschappij Verwelius gevestigd in Huizen.

Naast DAM3 staat het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Exclusief voor bewoners van DAM3 biedt dit hotel een vijf sterren service met onder andere valet parking en een privé butler service.

Het bestaande gebouw inmiddels helemaal van binnen gestript. In de komende maanden plaatst Verwelius de nieuwe gevel met veel glas en natuursteen, ontworpen door Dam & Partners Architecten van prof Cees Dam en Diederik Dam. 

Er zijn nog slechts enkele appartementen te koop. De verkoop is in handen van Christie’s International Real Estate.