Stibbe benoemt drie nieuwe partners

Muriël Rosing, Jan van Oosten en IJsbrand van Straten zijn met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot partner bij Stibbe in Amsterdam.

Rosing is strafrechtspecialiste, Van Oosten expert in het ruimtelijke omgevingsrecht en Van Straten specialist in het (notariële) ondernemingsrecht.

Rosing geeft leiding aan een multidisciplinair (onderzoeks)team waarmee ze adviseert en procedeert op het gebied van compliance en strafrecht. Toezichthouders en opsporingsinstanties zetten fors in op de aanpak van fraude, omkoping, witwassen en andere economische delicten. Ze staat ondernemingen en bestuurders bij die in grootschalige strafrechtelijke onderzoeken worden betrokken.

Van Oosten adviseert (inter)nationale ondernemingen en overheden bij complexe en grootschalige binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Het (Europese) omgevingsrecht ontwikkelt zich continu. De klimaatverandering, de energietransitie en de woningbouwopgave vragen om hoogwaardig juridisch en strategisch advies. De benoeming van Van Oosten tot partner is daarom een belangrijke versterking van Stibbe’s omgevingsrechtpraktijk.

Van Straten adviseert bij internationale (grensoverschrijdende) transacties, private equity en herstructureringen. Hij werkte eerder voor Stibbe in New York en Londen en keert nu terug als partner bij Stibbe in Amsterdam. Zijn ervaring en specialisme passen bij de complexe vraagstukken die zich in de transactiepraktijk in toenemende mate voordoen.