BPL Pensioen koopt 115 woningen in Waterfront Harderwijk

BPL Pensioen, het voormalige Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw, heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 115 energiezuinige woningen gekocht in Harderwijk.

De woningen worden in de loop van dit jaar gefaseerd opgeleverd. Ontwikkelaar en bouwer is Koopmans Bouwgroep BV, onderdeel van TBI.
De acquisitie bestaat uit 81 grondgebonden woningen van circa 130 m² en 34 appartementen van 80 tot ruim 120 m². De bewoners van de appartementen kijken uit op de haven van Harderwijk. De grondgebonden woningen hebben een tuin met buitenberging en een eigen parkeerplaats. Door een goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen zijn de woningen energiezuiniger (gemiddeld EPC 0,2) dan wettelijk verplicht is. De huurders profiteren daarvan via een lagere energierekening.

BPL Pensioen verzorgt de pensioenen van ruim 600.000 actieve en gewezen deelnemers en pensioengerechtigden. Het fonds wil in 2030 minimaal de helft van de woningportefeuille naar een energieneutraal niveau hebben gebracht. “Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op”, aldus werkgeversvoorzitter René le Clercq.

De 115 woningen in Harderwijk maken deel uit van een grootschalige herontwikkeling van het voormalige industriegebied Waterfront ten noorden van de historische binnenstad. In totaal omvat het project circa 1400 nieuwe woningen, een nieuwe passanten- en binnenhaven, een stadsstrand en promenade, twee parkeergarages en diverse winkel-, horeca- en leisure-voorzieningen.
De woningportefeuille van BPL Pensioen, in beheer bij Syntrus Achmea RE&F, kreeg vorig jaar de hoogste score in de GRESB Real Estate Assessment, een toonaangevende benchmark op het gebied van duurzaamheid. In juni 2016 werd BPL Pensioen door de jury van het pensioenvakblad Pensioen Pro uitgeroepen tot ´beste vastgoedbelegger´ van Nederland.

Laatste nieuws

Evenementen