Corum koopt kantoor Laan op Zuid voor € 50 mln

SCPI Corum Convictions, dat wordt beheerd door Corum Asset Management, heeft voor circa € 50 mln het kantoorgebouw aan de Laan op Zuid 393 in Rotterdam gekocht.

Het door kantoorgebouw is door OVG ontwikkeld in 2008 en bestaat uit circa 24.000 m² verhuurbare vloeroppervlakte. De verkoper is niet gemeld, maar uit de Calcasa PropertyNL Analyzer blijkt dat het Duitse Kanam eigenaar was. De Franse belegger Corum trekt de aandacht in de Nederlandse markt met een forse reeks aankopen van commercieel vastgoed. Zo kocht Corum eerder dit jaar het KPN-deel van het kantoorgebouw aan het Maanplein in Den Haag van Borghese en COD. Appelhoven Vastgoedadviseurs was bij deze deals steeds adviseur van koper Corum.

Het nu gekochte kantoorgebouw aan de Laan op Zuid in Rotterdam bestaat uit hoogbouw met in totaal achttien verdiepingen. Het middengedeelte bestaat uit negen verdiepingen en een tweede toren bestaat uit dertien verdiepingen. Daarnaast is er een ondergrondse parkeergarage aanwezig met 277 parkeerplaatsen, verdeeld over vijf split-level verdiepingen. Ook voorziet het gebouw in archiefruimte en fietsstallingsplaatsen in de garage.

Het gebouw is volledig verhuurd. Het UWV huurt 16.785 m² en het Rijksvastgoedbedrijf 7458 m².

Corum werd bijgestaan door Appelhoven Vastgoedadviseurs. Core Notarissen adviseerde Corum op juridisch vlak. Search trad op als technisch adviseur. De verkoper werd juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma en bij de transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff, sinds 15 november jl. onderdeel van de Cushman & Wakefield Groep.