KPN verkoopt datacenterdochter aan DWS

KPN heeft ermee ingestemd haar datacenterdivisie NLDC te verkopen aan een fonds dat wordt beheerd door DWS, onderdeel van Deutsche Bank.

NLDC heeft een portfolio van zes datacenters, waarvan drie in de regio Amsterdam en drie regionale hotspots in Eindhoven, Rotterdam en Groningen. De transactie is onderhevig aan reguliere sluitingsvoorwaarden, inclusief goedkeuringen door toezichthouders. DWS is beheerder van wereldwijde infrastructuurbeleggingen.

De transactie past in de strategie van KPN om de vereenvoudiging en focus op kern ict-services in business te versnellen. De opbrengsten van de transactie blijven behouden om de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten. Na afronding van de transactie blijft KPN zijn belangrijkste ict-diensten (zoals beveiliging, werkruimte, cloud-telefonie, hybride cloudoplossingen) leveren vanuit zijn resterende en NLDC-datacenters in Nederland, evenals publieke cloud-mogelijkheden zoals AWS gebruiken en Azure. NLDC blijft datacenterdiensten leveren aan KPN als voorkeursleverancier en diensten aan klanten zullen ononderbroken doorgaan.