Neprom-prijs voor locatieontwikkeling van start

De procedure voor de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling gaat weer van start. Projecten kunnen tot 28 februari 2017 worden ingediend. 

Het gaat over projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen. 

De jury kijkt ook dit jaar naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Josja van der Veer (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit) is opnieuw juryvoorzitter en kijkt uit naar de nieuwe oogst inzendingen: "Ik kijk met veel plezier terug op de jurering 2015. Toen stonden wij op een kantelpunt in de markt. Ons juryteam presenteerde het resultaat van de inzendingen, onder de noemer 'de oogst van de crisis, een agenda voor de toekomst'. Over het belang van duurzaamheid, innovatie, samenwerking en partnership, over de kwaliteit van het opdrachtgeverschap. Ik ben benieuwd of de projecten die wij nu twee jaar later gaan zien, behoren tot een volgende generatie van gebieds- en projectontwikkeling, met plekken, waar wij allemaal zelf graag zouden werken, wonen en verblijven. Vastgoed dat uitnodigt tot verandering en tegelijkertijd verbindt, een sterke basis voor waardecreatie, nu en in de toekomst. De verwachtingen zijn hoog gespannen."

Het winnende project wordt op 16 mei bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch en staat dan volop in de schijnwerpers. Het project Markthal/Laurenskwartier, een inzending van de gemeente Rotterdam en Provast, sleepte de Neprom-prijs in 2015 in de wacht.

De Neprom, de vereniging van projectontwikkelaars, wil het belang van een goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen bij de ontwikkeling van hoogwaardige locaties onderstrepen. Daartoe heeft zij de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2017 wordt deze tweejaarlijkse prijs voor de zevende maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het best mogelijke resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Laatste nieuws

Evenementen