M7 koopt voor € 36 mln in Nederland


M7 Real Estate heeft voor ongeveer € 36 mln negen kantoorgebouwen en winkelassets in Nederland gekocht.

Het gaat onder meer om de Landmark portfolio en het Sports Business Centre in Leusden die van Valad zijn gekocht. Ook heeft M7 het winkelcentrum Leyweg in Den Haag gekocht. Verder werd gisteren al bekend dat M7 een kantoorgebouw van Tom Westermeijer kocht.

De Landmark portefeuille werd voor € 8,9 mln van Valad gekocht. Het gaat om ruim 20.000 m² kantoorruimte verdeeld over zes kantoorgebouwen. De kantoorgebouwen staan aan de Savannahweg 71 aan de A2 in Utrecht, Stationsplein 9 in Gouda, Computerweg 12 in Amersfoort, Bruistensingel 300 en 400 in Den Bosch en de Parallelweg 2 in Heerlen.
Deze gekochte portefeuille heeft een bezettingsgraad van 47% en heeft volgens M7 een groot opwaarts potentieel.

Uit de Crownstone portefeuille heeft M7 voor € 14,3 mln het Sports Business Center van Valad gekocht. Het is een 20.305 m² groot tentoonstellingsgebouw en business-to-business retail centre in Leusden.

Bij beide transacties begeleidde Savills Valad.

Winkelcentrum Leyweg in Den Haag is van een andere koper gekocht voor € 9,7 mln. Het bestaat uit 35 units. M7 heeft al de nodige verbeteringsmogelijkheden geconstateerd, waardoor huurstroom kan toenemen en lege ruimtes verhuurd kunnen worden.
Ringstate heeft M7 bij deze deal geadviseerd en Nadorp Investment Services en BNP Paribas begeleidden de verkoper.

Gisteren werd in de nieuwsbrief al gemeld dat M7 van Prinsenburg, het bedrijf van Tom Westermeijer, voor € 2,85 mln een volledig verhuurd kantoorgebouw aan de Australiëlaan 14-16/Vrieslantlaan 1-3 in Utrecht is gekocht. Het gebouw is 5119 m² groot. Het gebouw heeft meerdere huurders.
3 Stone Real Estate adviseerde M7 in deze transactie.

Bij alle transacties werd M7 bijgestaan door Van Doorne, Savills en Ambiente voor juridische, technische en milieu aspecten.

De aankopen door M7 worden gedaan ten behoeve van M7 European Real Estate Investment Partners IV. Ze volgen op een financieringsdeal die M7 deed met Bank of America Merrill Lynch eind 2016. Het ging hierbij om een 65% LTV senior debt facility van € 143,4 mln.
Het fonds van M7 heeft nu € 265,8 mln belegd in 62 objecten in Finland, Duitsland, Ierland en Nederland.