Nederlandse winkelcentra van Multi in de etalage

De Nederlandse portefeuille van Multi Corporation en een aantal winkelcentra elders in Europa staan in de verkoop. Dit is door betrouwbare bronnen in de markt bevestigd.

Het personeel is hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. Het is niet bekend of er al een koper of kopers voor het pakket zijn gevonden.

In totaal gaat het om 24 winkelcentra die in de etalge zijn gezet waaronder de complete portefeuille in Nederland. Welke andere assets in Europa worden afgestoten is niet duidelijk. Multi heeft ook een aantal winkelcentra in Turkije maar het is volgens bronnen niet aannemelijk dat die ook in de verkoop gaan omdat het verkoopmoment daarvoor niet gunstig is.
Multi Corporation is eigenaar, beheerder en (her)ontwikkelaar van winkelcentra in heel Europa en Turkije. Hij heeft ongeveer 130 winkelcentra in portefeuille die jaarlijks 400 miljoen bezoekers trekken. Zij besteden voor ruim € 4 mrd in ruim 6000 winkels, horecagelegenheden en andere attracties in deze centra.
De van oorsprong Nederlandse vastgoedonderneming is sinds 2013 in handen van de Amerikaanse investeerder Blackstone. Sindsdien hebben de activiteiten van Multi zich verlegd van (her)ontwikkeling naar vooral beheer en exploitatie van winkelcentra.
Nederlandse onderdelen die Multi in beheer heeft zijn vooral winkelcentra in de kleinere steden zoals Crabbehof in Dordrecht, Stadspoort in Ede, Scheldeplein in Vlissingen en Angelso in Emmen. In Rotterdam heeft Multi Forum in beheer. Winkelcentrum Parade in Nootdorp is onlangs verkocht voor € 53,4 mln aan Real IS