188 woningen in de nieuwe wijk De Entree in Haarlem

Ontwikkelingscombinatie 023 heeft een turn-key overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 188 woningen in de nieuwe wijk De Entree in Haarlem met SPF Beheer.

Ontwikkelingscombinatie 023 is een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, BPD, Slokker en Ymere. SPF Beheer neemt de woningen op namens Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Stichting Spoorwegpensioenfonds.

De locaties voor huurwoningen (blokken W3 en W4) bestaan respectievelijk uit 25 eengezinswoningen en 62 appartementen en uit 24 eengezinswoningen en 77 appartementen. Hiervan zijn 45 appartementen bestemd voor de sociale huur, alle overige woningen worden verhuurd in de vrije sector.

De woningen hebben een stoere architectuurstijl met veel aandacht voor metselwerk en een hoogwaardig afwerkingsniveau. De eengezinswoningen liggen voor een deel aan de centrale waterpartij en variëren in woonoppervlakte van 129 m² tot en met 178 m². De appartementen variëren van 66 m2 tot en met 108 m2 woonoppervlakte en zijn voorzien van buitenruimte op het zuiden met uitzicht over de binnentuin.

Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de stijl van de Haarlemse architect Van Lochem en komt van Inbo architecten (blok W3) en Heren 5 architecten (blok W4). Het ontwerptraject is begeleid door Jos van Eldonk. Naar verwachting wordt in oktober 2017 gestart met de bouw en zullen de eerste woningen begin 2019 worden opgeleverd.

De Entree bestaat straks in totaal uit circa 800 woningen en wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem. De wijk heeft een ruimte opzet en wordt gecreëerd rondom een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. Binnenkort wordt gestart met de verkoop van het laatste plandeel in De Entree, De Hofmeester.

Cushman & Wakefield trad op als adviseur voor SPF Beheer, SAUND heeft de technische begeleiding uitgevoerd.