Kandidaten gevraagd voor Green Leader Award

Voor het tweede jaar op rij organiseert Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met Provada en PropertyNL de DGBC Green Leader Award. Vanaf 1 februari tot 1 maart 2017 is het mogelijk om kandidaten aan te dragen via greenleaderaward.nl.

Deze award wordt uitgereikt aan de duurzame leider in de bouw- en vastgoedsector of daaraan gerelateerd. De award wordt uitgereikt op 31 mei 2017 om 15.30 uur op de Provada in Amsterdam Rai.

Winnaar van het afgelopen jaar Onno Dwars (Ballast Nedam Development) is dit jaar juryvoorzitter van de award. Onder zijn leiding kiest de jury een winnaar uit alle nominaties. Onno Dwars verduidelijkt: “Duurzaamheid in de gebouwde omgeving moet geen ambitie meer zijn, maar een randvoorwaarde. Om deze stap te zetten, is leiderschap noodzakelijk. Met de Green Leader Award wordt duurzaam leiderschap en lef beloond.”

De jury bekijkt bij de beoordeling nadrukkelijk naar de doorslaggevende rol bij het verduurzamen van de bestaande bouw en bij de uitwerking en uitvoering van in het in 2016 door DGBC gelanceerde voorstel voor een Deltaplan Duurzame Renovatie. Dit deltaplan moet ervoor zorgen dat de Nederlandse bestaande gebouwenvoorraad grondiger en sneller wordt gerenoveerd. Die versnelling is noodzakelijk om de klimaatdoelstellingen uit Parijs te behalen. Met de huidige regelgeving zijn die doelen onhaalbaar.

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, vertelt over de noodzaak van de Green Leader Award: “We zijn op zoek naar werkelijk leiderschap, want daar ontbreekt het in veel gevallen nog aan. Nog te vaak gaat het om de snelle financiële winst. We hebben voorbeeldgedrag nodig, waaraan anderen zich kunnen spiegelen.” Vanaf 1 maart 2017 staan de vijf finalisten op www.greenleaderaward.nl en kan gestemd worden.

De Green Leader Award is een initiatief van Dutch Green Building Council in samenwerking met PropertyNL en Provada. De award is in het leven geroepen, omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet voldoende snel en over de hele linie. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De winnaar wordt uitgedaagd om een jaar lang kennis te delen en leiderschap te tonen om verduurzaming verder te versnellen.