110 Xenos-winkels worden Casa

Casa neemt circa 110 Xenos-winkellocaties over van Blokker Holding. 

Casa is een internationaal opererende interieurwinkelketen met 500 winkels in acht Europese landen. De overgenomen Xenos-winkels worden in twee fases omgebouwd volgens de Casa-formule.

De Casa winkelketen werd ooit opgericht door Albert Blokker, mede-eigenaar van het Blokker concern en broer van de 2011 overleden Jaap Blokker.

De eerste 50 Casa-winkels zullen nog voor het einde van dit jaar in Nederland opengaan. Voor de zomer van 2019 volgen de overige winkels.

Deze stap biedt Casa, dat tevens eigendom is van de familie Blokker, de kans op verdere ontwikkeling en introductie op de Nederlandse markt.

Waalwijk sluit
Na afronding van de winkelombouw naar de Casa-formule zullen het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk worden gesloten.

De resterende Xenoswinkels (circa 60) worden buiten Blokker Holding voortgezet door de familie Blokker. De precieze invulling van de toekomstige Xenosformule wordt de komende maanden nader bepaald.

Voor Xenos zal een afgeslankt servicekantoor worden ingericht op een nog nader te bepalen locatie. Door de transactie blijft de werkgelegenheid grotendeels behouden; 180 van de huidige 2930 Xenosmedewerkers verliezen hun baan. 

Heroriëntatie
De overdracht van de activiteiten van Xenos is in lijn met de in mei 2017 aangekondigde strategische heroriëntatie van Blokker Holding. Deze houdt in dat het concern zich volledig richt op een gezonde toekomst voor de winkelformule Blokker. De overige winkelketens worden ondergebracht bij andere partijen.

De complementariteit met de Nederlandse markt in combinatie met de schaalvoordelen op vlak van marketing, de levering van goederen vanuit het centrale Casa-distributiecentrum in België en de voordelen van het internationale inkoopnetwerk van Casa zijn de belangrijkste factoren waardoor de familie Blokker denkt dat Casa succesvol zal worden in Nederland. De Casa-winkels in Nederland zullen worden beleverd vanuit het in 2017 geopende distributiecentrum in Olen (België).