101 woningen in kantoor Woonbedrijf door hergebruik Spaceboxen

Het voormalige kantoorpand van woningcorporatie Woonbedrijf aan de Willemstraat 28 in Eindhoven ondergaat een transformatie naar woonruimte.

De corporatie creëert hier kleine studio’s en appartementen van 18 m2 tot 52 m2 voor Flexwonen. Deze Flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een snel beschikbare, betaalbare en tijdelijke woning. Ook maken kunstenaars tijdelijk gebruik van enkele studio’s. De verbouwing is in juni 2017 gestart en de woningen zullen in maart 2018 klaar zijn.

Bijzonder bij deze verbouwing is het hergebruik van 79 Spaceboxen die eerst op het terrein van de TU/e stonden. De eerste Spacebox is op maandag 28 augustus in het pand geschoven. 27 Spaceboxen komen in het pand en de rest (52) van de Spaceboxen komt aan de zijde van de Vonderweg en aan de achterkant van het pand. Naast dit voorbeeld van circulair bouwen voegt Woonbedrijf op deze manier nieuwe betaalbare huurwoningen aan de stad toe, geeft spoedzoekers en starters een kans en zet kunst in als verbinding. 

Woonbedrijf merkt dat er een toenemende vraag is naar deze woningen. Het principe is een tijdelijke woning om de boel weer op de rit te krijgen en daarna door te stromen; huurders tot 28 jaar krijgen een huurcontract voor vijf jaar, huurders die ouder zijn, kunnen maximaal twee jaar in een Flexwoning terecht. De Flexwoningen zijn straks een uitgelezen kans voor spoedzoekers; mensen die niet weten dat ze binnenkort een woning nodig hebben en door hun positie op de woningmarkt niet snel in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. 

Woonbedrijf heeft een sociaal beheerder aangesteld die het aanspreekpunt is voor de bewoners en die de kandidaten selecteert.

 

Laatste nieuws

Evenementen