B. Amsterdam naar Mexx-gebouw Riekerpolder

B. Amsterdam opent opnieuw vestiging in Amsterdam Riekerpolder: B3. Het voormalige hoofdkantoor van Nissan en daarna Mexx krijgt zo een nieuwe toekomst.

B. Amsterdam en gebouweigenaar PPF Real Estate slaan de handen ineen om het karakteristieke 'Flightdeck' gebouw aan de Rijksweg A4 een nieuwe toekomst te geven. Het gebouw, in de volksmond ook wel bekend als het voormalige Nissan en/of Mexx gebouw, is circa 12.000 m² groot met meer dan 200 parkeerplekken en staat al enige tijd grotendeels leeg.

B. Amsterdam het grootste startup ecosystem van Europa met strakke focus op innovatie, educatie en groei. Het concept is opgezet door Guus Meulendijks, Ricardo van Loenen en Bas van Veggel van Timeless. B. bouwt een brug tussen startups, creatieven en corporates. In 2017 opent B. New York haar deuren waardoor B. kansrijke startups nog beter in haar groei naar andere markten kan faciliteren.

Met de opening van de nieuwe vestiging in de Riekerpolder komt het totaal van de B. campus in het Rieker Business Park op een totaal van circa 40.000 m² en is daarmee de grootste 'incubator' van Europa. Daarnaast is hiermee een zelfde aantal vierkante meters aan structurele leegstand aan de kantorenmarkt onttrokken en is de Riekerpolder dé plek geworden voor innovatie, jong talent en ondernemerschap.

B. Amsterdam startte ruim 2 jaar geleden in het voormalige IBM hoofdkantoor aan de Johan Huizingalaan 763a te Amsterdam. Onlangs opende B2 in het Tiara gebouw om de hoek dat sinds oplevering reeds 12 jaar leegstond. Beide gebouwen zijn inmiddels gevuld. De combinatie van startups, corporate innovation en creatieve bedrijven is een succes gebleken.

B. Amsterdam is inmiddels een vertrouwde ontmoetingsplek voor ondernemers, overheden en bedrijven. B. Amsterdam onderscheidt zich door meer dan alleen een werkplek te zijn. B. Amsterdam is ook een event-, sport- en lunch- en diner locatie. Zo opende drie maanden geleden boven op het dak 'restaurant Bureau'. B Amsterdam en PPF Real Estate zullen de komende maanden het gebouw renoveren naar een 'full service' gebouw en medio 2017 zal B.3 haar deuren openen.

Menno Verhoeff (PPF): 'Door samen met B. Amsterdam in zee te gaan, zijn wij ervan overtuigd dat dit iconische kantoorgebouw een ‘new skool’ succes zal worden en een inspiratie zal zijn voor corporates en kleine bedrijven.'

Guus Meulendijks (B.Amsterdam): 'Met B3 zetten we de volgende stap met de B. campus, de plek voor startups, scale-ups en corporate innovation in Nederland. Met ook B.New York op komst in 2017 gaan we ons onder andere richten op internationale partijen en samenwerkingen.'

NL asset management heeft PPF Real Estate geadviseerd bij het commerciële traject en voert tevens het management van het gebouw.