Marius Rob wint NRW Scriptieprijs 2017

De NRW Scriptieprijs is dinsdagmiddag uitgereikt aan Marius Rob voor zijn Masterthesis ‘Product availability as an omni channel coordination strategy’.

Uit handen van juryvoorzitter Jeroen Kreijkamp, wethouder van de gemeente Utrecht, ontving Marius een cheque met een totale waarde van € 2500. Ook TU Eindhoven mocht als begeleidende universiteit een cheque van € 2500 in ontvangst nemen.

In zijn winnende scriptie geeft Marius nieuwe inzichten in omnichannel-mogelijkheden voor de fysieke winkel. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreid ‘stated choice’ experiment waarmee functionaliteiten zoals online productbeschikbaarheid in winkels onderzocht kunnen worden. De uitkomsten van het onderzoek bewijzen dat omnichannel retailing voor een offline traffic- en salesboost zorgt, een zeer belangrijk inzicht in de huidige tijd. In dit filmpje licht Marius op enthousiaste wijze de belangrijkste uitkomsten van zijn onderzoek toe.
De andere twee genomineerde studenten ontvingen ieder een NRW New Gen jaarlidmaatschap. Ook deze onderzoeken leveren een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de winkelsector. Koen Janssen werd genomineerd voor zijn scriptie “De toekomst van het wijkwinkelcentrum” en Mitchel Voss voor “Retailing in tough economic times: the impact of recessionary shocks on discounters’ success”.

De NRW Scriptieprijs biedt jong talent een platform om zich te presenteren aan de markt. De prijs heeft tot doel om WO-scripties die relevant zijn voor de gehele winkelsector voor het voetlicht te brengen en op deze manier kennis binnen de sector te delen.
De jury
De jury van de NRW Scriptieprijs bestaat uit Michiel Boonen (JLL), Jan Meerman (INretail), Paul Tankink (TVC Real Estate), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en staat onder voorzitterschap van Jeroen Kreijkamp, wethouder gemeente Utrecht.