'Hema in handen van Belgische Core Equity Holdings'

Hema komt mogelijk in handen van de Brusselse investeerder Core Equity Holdings. 

Zo meldt De Telegraaf woensdag op basis van bronnen in de retailbranche. Een definitief akkoord over de aankoop mag binnen enkele weken worden verwacht.

De Hema is sinds ruim tien jaar in bezit van het Britse Lion Capital. De huidige eigenaar probeert al geruimte tijd de winkelketen te verkopen. Verkoop aan Ahold ging in 2010 op het laatste moment niet door. Ook een tweede verkooppoging vier jaar geleden liep op niks uit. Sinds vorig jaar staat de Hema opnieuw te koop.

De aankoop van de Hema zou de tweede investering zijn van Core Equity Holdings. Op hun website meldt de investeerder 'voor langere termijn investeringen' te kiezen. Core werd in 2015 opgericht door oud-medewerkers van de Amerikaanse investeerder Bain Capital.  De afgelopen maanden haalde Core naar schatting € 1 tot € 1,2 mrd aan kapitaal op. Voor de Hema zouden zij € 1 mrd willen betalen.

Hema heeft meer dan zevenhonderd winkels in zeven landen. Eerder dit jaar opende het bedrijf drie winkels in Dubai. Ook wil de Hema sterk groeien in Duitsland. Het concern leed vorig jaar -bij een omzet van € 1,2 mrd- een verlies van ruim € 30 mln.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen