Blok 20 in Diemen opgeleverd aan Primevest

Op 11 maart 2020 is het nieuw vervaardigde woongebouw Blok 20 in ontwikkelingsgebied Holland Park opgeleverd aan Primevest Capital Partners.

Primevest Capital Partners, dat optreedt namens een Duitse pensioenfonds, heeft het object in Diemen in 2016 turn-key gekocht. De oorspronkelijke oplevering was gepland voor het voorjaar van 2018. De bouw liep echter vertraging op door het faillissement van de eerste aannemer. Daarna kon de bouw vanaf het voorjaar van 2019 worden voortgezet.

Op 20 maart 2020 hebben de eerste huurders hun appartement betrokken. Het gebouw bestaat uit 112 appartementen met een oppervlakte tussen 49 m² en 131 m² (totale woonoppervlakte 8078 m²) en 67 parkeerplaatsen.

De verhuuractiviteiten zijn gestart in februari, en hebben geleid tot een bezettingsgraad van 93% bij oplevering. Alle appartementen hebben balkons of een dakterras, een badkamer en een ingebouwde keuken. Er is veel vraag naar de appartementen vanwege het ontwerp, de hoge kwaliteit van het gebouw, maar ook vanwege de uitstekende verbindingen met Amsterdam per metro en trein.