Ventu Deal Database
Vastgoeddeals geanalyseerd door PropertyNL

Sinds 2001 doet PropertyNL onderzoek naar transacties commercieel vastgoed. Nu is alle research voor het eerst 24 uur per dag beschikbaar met de Ventu Deal Database. Gebruikstransacties (huur-, koop voor eigen gebruik) en beleggingstransacties worden nergens in Nederland op deze manier bijgehouden. Het Kadaster registreert wel kooptransacties, maar geen huurtransacties. Een transparant beeld van huur en koop kan daarom alleen ontstaan door intensieve research.

Ventu Deal Database koppelt research met een stelsel van koppelingen met de systemen van vastgoedadviseurs in Nederland. De researchafdeling onderzoekt aanbod dat leidt tot transacties en volgt aanbieders van vastgoed bij de overheid, beleggers, ontwikkelaars en corporaties. Daarnaast controleert men transacties op juistheid (o.a. het juiste adres/gebouw)  en verrijkt de informatie met een veelheid van bronnen. Die research is nu voor het eerst elke minuut opvraagbaar met de Ventu Deal Database. Dit kan met zoekcriteria zoals onder andere: locatie, transactiesoort, metrage, datum, prijs per m2, etc.

De meeste transacties
De Ventu Deal Database toont van 110.000 gepubliceerde deals (stand 1 december 2017) alle specificaties. Daarnaast registreert PropertyNL vertrouwelijke transacties: die dienen het statistische deel, maar kunnen niet individueel worden ingezien. Van de individuele transacties is ruim 80% voorzien van een prijs.

Ventu Deal Database toont een lijst van de geselecteerde transacties, maar kan ook transacties op een landkaart laten zien. Kaarten geven een beeld van ‘hotspots’ van transacties. Op een lijst of een landkaart worden voor het overzicht tot 25 objecten getoond. In een overzicht kan gebladerd worden tot 5 pagina’s. Per selectie kunnen dus maximaal 125 transacties opgevraagd worden.

Bij elke transactie worden de betrokken partijen gekoppeld en getoond indien bekend.

Hoe toegang te krijgen
Na het tekenen van het contract, krijgt één persoon binnen de organisatie exclusief toegang tot de database.  Het abonnement vereist een geldig e-mailadres en mobiel telefoonnummer behorend bij de persoon die het abonnement afsluit. Ventu Deal Database valideert de toegang met een sms op de mobiele telefoon.

Voor het onderhouden van de Ventu Dealdatabase is een team van research en ict-mensen permanent actief met marktpartijen voor het gewenste kwaliteitsniveau.

De kosten bedragen € 150,- per maand excl. BTW. Het abonnement is per kwartaal opzegbaar. Voor vragen of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met albersen@propertynl.com.

Via dit invulformulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor een trial van 5 werkdagen. Daarna krijgt u de optie tot het afsluiten van een abonnement.